Man wordt zich bewust van zijn innerlijke veerkracht tijdens zonsopkomst aan zee

1 april,, 2024

0 Reacties


Het jaar is natuurlijk al lang begonnen en is voor de meeste van ons, qua energie dan, behoorlijk pittig. Maar het gaat allemaal nog intenser worden vergeleken met de afgelopen jaren2024 is een keerpunt en overgangsjaar naar een meer bewuster tijdperk. Het activeren van je innerlijke veerkracht in deze onzekere tijden is belangrijker dan ooit. Het belooft op vele fronten een heftig jaar te worden. Dus zet je schrap!

More...

Dit  is een jaar van veel onrust, ruzie en zelfs oorlogen. Er hangt een stemming van noodlot en wantrouwen in de lucht. Dit zie je in het collectief en tevens in persoonlijke contacten. Het is mogelijk dat bestaande relaties uiteenvallen. Het kan echter ook eens tijd zijn om , op een eerlijke en empathische  manier, naar elkaar uit te spreken wat je in het verleden als pijnlijk hebt ervaren. Dit schept ruimte. Probeer elkaar te vergeven! Dit kan een nieuwe laag aanboren binnen je relatie die hierdoor meer diepgang krijgt.

De kracht van bewustwording

De belangrijkste reden voor al deze veranderingen is dat we langzaam maar zeker evolueren naar een hogere frequentie van bewustzijn. Nee, je bent niet gek aan het worden en je bent niet alleen in dit proces. De hele wereld ondergaat een transformatie, en alles wat je momenteel ervaart maakt deel uit van jouw persoonlijke ontwikkeling. Toch zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. Dit is jouw jaar om in actie te komen.

Wat voor uitdagingen kan je momenteel ervaren:

Persoonlijke ervaringen:

Identiteitscrisis (wie ben ik, wat doe ik hier), Bepaalde downloads (her-ontdekken van oude informatie en kwaliteiten).

Lichamelijke ervaringen:

Hoofdpijn, duizeligheid, extreme vermoeidheid, overgevoelig zijn, (oude) pijnen spelen op, darmklachten, misselijkheid, huidklachten, (eczeem, acne, overmatig zweten, etc)

Emotionele ervaringen:

Trauma’s worden getriggerd, angsten, verward en overweldigd raken, verdrietig zijn (soms zonder reden), persoonlijk verlies van iemand.

Spirituele ervaringen:

Plotselinge bewustzijnsverruiming (helderziendheid, helderhorend- voelend, etc), activatie van je derde oog, (dit zijn allemaal mogelijkheden die we in ons hebben); psychische aanvallen (door entiteiten of menselijke energievampiers); of juist je bewust worden van je spirituele begeleiders (b.v. in dromen).

Wereldse (politieke) ervaringen:

Heel veel dingen die verstopt waren komen naar buiten (geheimen, corruptie, schandalen), financieel verval (recessie en depressie).

Andere Aardse ervaringen:

Schumann Resonantie gaat door het dak vanwege extreme zonne-explosies, collectieve onrust (protesten), aardbevingen, weersveranderingen.

"In the depth of winter,
I finally learned that there was in me an invincible summer."

Het is ook belangrijk om je bewust te zijn van de kracht van jouw gedachten en intenties in het vormgeven van je realiteit. Als hoogsensitief persoon ben je vaak gevoeliger voor de energieën van je gedachten en emoties en heb je de kracht om jouw realiteit vorm te geven door middel van je intenties en acties.

Waarop richt jij je focus?

Door je bewust te zijn van jouw gedachten en intenties, en ze af te stemmen op liefde en mededogen, kun je  positieve veranderingen teweegbrengen in jouw leven en in de wereld om je heen. Dit kan betekenen het oefenen van dankbaarheid en waardering voor de goede dingen in je leven, het visualiseren van jouw dromen en doelen, en het nemen van acties die in lijn liggen met je hoogste waarden en intenties.

Dus, terwijl we ons bewust worden van de kracht van bewustzijn en de noodzaak om te bouwen aan onze innerlijke veerkracht, laten we ons richten op het cultiveren van een positieve mindset, het omarmen van verandering en het omarmen van de uitdagingen die voor ons liggen. Met veerkracht als onze metgezel, kunnen we onze weg banen door onzekere tijden en sterker en wijzer aan de andere kant tevoorschijn komen.

            Hier zijn wat oplossingen en handvatten die je kunnen helpen:      
 • Verzet je niet tegen de veranderingen. Accepteer ze gewoon.
 • Verbind jezelf met de aarde, ga wandelen in de natuur.
 • Wees je bewust van je gedachten en stel deze bij als ze (te) negatief zijn.
 • Bevrijd je van je slachtoffer rol. Je bent zo veel meer dan dat.
 • Detox je lichaam. Hierdoor creëer je meer ruimte voor de nieuwe jou. 
 • Stretch, maak je spieren los, ga dansen of doe yoga.
 • Zorg voor voldoende rust en slaap. Neem eens een powernap.
 • ‘Knip’ energie-koorden door met personen en overtuigingen die jou niet meer dienen.
 • Schep ZelfLiefde, zo veel als je kan. Dit is de sleutel voor alles.
 • Verbind je met de goddelijke creator energie waar jij deel van uit maakt.
 • Creëer zelfvertrouwen en veerkracht om bij plotselinge tegenslag voorbereid te zijn.

Innerlijke veerkracht

Misschien voel je je momenteel eenzaam, verward, of ervaar je een financiële of relationele crises. Je wordt uitgedaagd om de beste variant van jezelf tot uiting te brengen. Wat is jouw missie en hoe kun je deze het beste waarmaken? Het is belangrijk om te onthouden dat je tussen twee verschillende dimensies beweegt: de lagere 3e dimensie en een hogere 5e dimensie, waarbij een bewustzijnsverandering plaatsvindt die ook wel de 'Great Awakening' wordt genoemd.

reis je mee naar de 5e Dimensie?

Je wordt aangespoord om aan dingen te gaan werken die je tot nog toe buiten de deur hebt weten te houden. Oude trauma’s en emoties komen omhoog. Je mag ze aankijken en verwerken, om er eindelijk schoon schip mee te maken. Gaandeweg zullen dingen meer op hun plek gaan vallen waardoor je nog meer tot je recht komt. Bepaalde situaties zullen je steeds gemakkelijker afgaan dan voorheen. 

Slotconclusie

Kortom, het jaar 2024 markeert een keerpunt in de menselijke evolutie, en als hooggevoelige zielen hebben we een belangrijke rol te spelen in deze verschuivingen. Door liefde, mededogen en bewustzijn centraal te stellen in ons leven, kunnen we bijdragen aan het creëren van een meer rechtvaardige, verbonden en vreedzame wereld voor onszelf en toekomstige generaties.


Gebruik jouw kracht om bij te dragen aan de evolutie van het menselijk bewustzijn en de creatie van een betere wereld voor ons allemaal. 


Grijp deze kans en laat jezelf stralen in dit bijzondere jaar!


~Caspar Veeger

Personal Life Coach | Lichaams- en Energiewerker | Blogger | Levensgenieter 


Redactie: Nancy Geijssen 

De 5e Dimensie - Wat is dat nou precies?

Uit de schaduw van pijn: een reis naar innerlijke groei en heling

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>