De kracht van rooskleurig denken

1 maart,, 2021

0 Reacties


Politieke perikelen, natuurrampen, oorlogen en een economie die kritieke vormen aanneemt. Het valt niet mee voor een wereldburger in deze tijd om rooskleurig te denken. Heb vertrouwen, houd vol, ook dit zal voorbijgaan! In het Engels klinkt het nog krachtiger: Hang in there of Hold the line. Het is belangrijk om stevig in je schoenen te staan. Ook al brengt de buitenwereld je soms uit balans, zorg dat je vanuit je innerlijke kompas in rust kunt navigeren. Maar hoe overzie je dit hele gebeuren nou vanuit een vogelperspectief?

Het probleem is dat we ons te veel mee laten slepen met allerlei negatieve scenario’s die zich om ons heen afspelen. Ja, het is ernstig dat er mensen lijden en sterven, maar dat is iets dat inherent is aan het leven. Het feit dat hier zoveel lading op ligt heeft ook te maken met de angst voor verandering, het onbekende en de angst voor het lijden. 

Emoties verwerken

Natuurlijk is het lastig om je niet te veel door de druk van het leven te laten beïnvloeden. Mijn vader van bijna 90 bijvoorbeeld, die onder het juk van zijn lichamelijke klachten probeerde te overleven, ging mij erg aan het hart. Maar het is interessant om te kijken hoe we hier zo positief mogelijk mee om kunnen gaan.

Als er iets heftigs in je leven gebeurt zoals lijden of het verlies van iemand, dan is het heel cruciaal om de emoties die hierbij komen kijken, te uiten en een plek te geven. Je moet dit soort gevoelens nou eenmaal verwerken.

Toch moeten we opletten dat ons door bepaalde mensen of situaties geen angst wordt opgedrongen. Hierdoor ontstaat namelijk angst voor de angst. De vraag is namelijk: van wie is die angst eigenlijk en wat kan je hier zelf aan doen?

De kracht van rooskleurig denken

Ja, angst hoort nog bij het oude 3e dimensie veld dat we nu echt aan het verlaten zijn. Door je hart te laten spreken verhoog jij je vibratie en kom je gemakkelijker in de 5e dimensie (5D).  

Liefde is de nieuwe constante energie in 5D. Niet het zoetsappige gezwijmel uit de Hollywood films, maar de onvoorwaardelijke liefde vanuit je essentie.

De keus is aan jou. Laat jij je beperken door je conditioneringen? Of durf jij je nek uit te steken en probeer je iets totaal nieuws? Misschien is de vraag meer: hoe kun je rooskleurig denken?

Besef jij wel wat voor een grote kracht jij hebt. Niks blijft onopgemerkt in het collectieve veld, waar ieder mens mee verbonden is. Al jouw gedachten en ook je emoties dragen hier aan bij. Dus angst voedt angst, maar moed voedt moed. Waar kies jij voor?

Hier wat tips 

Soms gebeuren er dingen in je dag waardoor je ineens veel stress ervaart. Stop en voel wat er gebeurt in je lichaam. Kom eens even bij jezelf. Haal diep adem onder in je buik. Ja, doe dat maar een paar keer. Laat de opgebouwde spanning via je benen afvloeien naar de aarde. Vul je hart met stralend wit licht en liefde. Zo blijf jij realistisch en kalm én beïnvloed je het collectief op een waardevolle manier.

Ook kun je positieve affirmaties opschrijven en die op je spiegel plakken om je er aan te herinneren waar het voor jou nu werkelijk om gaat.

Alles komt goed

In haar boek ‘Uiteindelijk komt alles goed’, uit 2021 schrijft Christina von Dreien: "Als genoeg mensen slechts één dag tegelijkertijd tevreden zouden zijn, zou de situatie heel snel in positieve zin veranderen.” Ze beschrijft hier dat het erom gaat dat mensen niet meer bang zijn, maar een basishouding van tevredenheid zouden moeten ontwikkelen. Hiervoor moeten wij dit als collectief ook echt willen voelen ! Het is van groot belang onze enorme kracht hierin te onderkennen.

“De kracht van onze gedachten kan samen met de energie van onze gevoelens de hele wereld in positieve zin veranderen."

~ Christina von Dreien ~ 

 Is vertrouwen lastig?

Slotconclusie

Realiseer je dat we momenteel in een tunnel van transformatie zitten. Let zo min mogelijk op de ruis en rotzooi aan de wanden, maar concentreer je op het  licht aan het einde van de tunnel. What is your best-case scenario?


Wat kan jij voor de nieuwe wereld gaan betekenen? Dream big! Wees dankbaar. Heb vertrouwen. Jij bent een unieke schakel binnen de belangrijkste wending in onze wereldgeschiedenis.

The best is yet to come!


~Caspar Veeger

Personal Life Coach | Lichaams- en Energiewerker | Blogger | Levensgenieter 


Redactie: Nancy Geijssen 

Hoe blijf je bij jezelf in tijden van onrust en verwarring?

Wees voorzichtig wat je wenst

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>