Het Hoger Zelf

1 september,, 2021

0 Reacties


Het Hoger Zelf is je Ware Aard. Het is je wijze, onvoorwaardelijk liefdevolle innerlijke centrum. Creatief, heel en tijdloos. We erkennen dat er iets mysterieus in ons is, iets heiligs. Het Hoger Zelf gaat verder dan onze angsten, overtuigingen, trauma’s en ego fixaties.

Het vertegenwoordigt eigenlijk onze meest authentieke staat van zijn. In het moderne leven hebben wij het contact hiermee een beetje verloren. Terwijl ons Hoger Zelf volledig vrij is, kan het onderdrukt en ontkend worden door het beperkte ego (of lagere zelf).

More...

Je Hoger Zelf is, simpel gezegd, het meest spirituele aspect dat jij in de stof kunt bereiken. Dit deel weet alles. Het ziet en begrijpt op het hoogst mogelijke niveau. Tegelijkertijd blijft je ego vastzitten in de derde dimensie.

Stel je voor, je zit in een auto. Voorin zit het ego achter het stuur. Naast hem zit het Hoger Zelf en leest de routekaart. Denk je nou echt dat het ego luistert naar de kaartlezer? Te vaak niet; met alle gevolgen van dien.

Echter het verankeren van de wijsheid van het Hoger Zelf in je lichaam is het belangrijkste doel van onze spirituele evolutie als mens binnen dit leven.

Hoger Zelf, Ziel of Goddelijk Zelf

We duiken hier wat de diepte in, dus blijf er even bij. 😉

Regelmatig worden de termen Hoger Zelf, Ziel, Spirit, en Goddelijk Zelf verwisseld. Maar wat is nu wat? Het Goddelijk Zelf, ook wel Spirit of God genoemd, verwijst naar de bron en essentie van al het leven en waarnaar al het leven ook weer terugkeert.

Jouw Ziel is dat deel van je, dat individueel bewustzijn heeft, dat een verbinding is tussen het Goddelijk Zelf en je persoonlijkheid. Je Ziel is een opslagplaats van al je levenservaringen en groeit naarmate jij je ontwikkelt. De essentie van de ziel is liefde. 

Je Hoger Zelf is een woord dat gebruikt wordt om te definiëren wanneer je, op persoonlijkheidsniveau, het licht van je ziel en het licht van het Goddelijke Zelf kunt uitdrukken door je woorden, gedachten, daden, en alles wat je bent en doet. 

(Lees hier wat gechannelde informatie over dit verschil.)

Hoe werkt dit dan?

Wie ben ik? Waarom ben ik hier nu ? Wat kom ik hier doen? Meestal zoeken wij antwoorden op dit soort diepere vragen door buiten ons zelf te kijken. Als we echter in verstilling binnen in ons voelen, dan ontdekken wij dat veel oplossingen van onze zoektocht hier altijd al aanwezig waren.

Het Hoger Zelf is hier in feite een baken van licht, onze helper uit de hogere sferen. Het assisteert ons bij alle situaties die wij in dit leven meemaken. Jouw authentieke innerlijke leiding.

Hoe kom je in contact met je Hoger Zelf?

Het kan zijn dat je contact maakt met je Hoger Zelf tijdens activiteiten als meditatie, vasten, wildernis retraites, dromen, visioenen, traumatische gebeurtenissen of zelfs bijna-dood ervaringen.

Echter, voor iedereen is de gewaarwording anders. Er is zeker niet één ‘voorgeschreven’ manier om dit contact te ervaren. Soms beleef jij je Hoger Zelf tijdens volkomen spontane en gewone omstandigheden.

“Every man is a divinity in disguise, a god playing the fool.”


~ Ralph Waldo Emerson 

Het Ego

Ook al heeft het veel nuttige kwaliteiten om goed te functioneren en te overleven in het dagelijks leven, toch kan het ego een koppige saboteur zijn die je tegenwerkt op je pad van bewustwording. Verandering is lastig en daar houdt het ego niet van. Als jij je echter buiten je comfort zone durft te begeven ligt er een nieuwe communicatievorm voor je klaar. Dan kan er een onvoorwaardelijke liefdesverbinding met het Hoger Zelf tot bloei komen.

Stop met Oordelen

Over bijna alles wat er op ons pad komt hebben wij wel een oordeel. Een liefdesrelatie die plotseling wordt verbroken, een baan die je achter je laat of een lichamelijke oefening die niet goed voelt. Het kan van alles zijn. Iets staat je aan of juist niet.

Toch gebeuren dit soort situaties nooit zomaar. Je wordt hierdoor getriggerd om naar je trauma’s binnen in je te kijken, zodat je die kunt omvormen. Het lijkt alsof er iets mis is met je. Maar je Hoger Zelf zegt: luister en vertrouw me. Alles wat er gebeurt trek je vaak onbewust aan, maar you can do it! Het stimuleert je om je te ontwikkelen en te kiezen om de hoogst mogelijke versie van je zelf te worden.

Dus wat wordt het? Blijf je ronddraaien in je oude patronen of kies je bewust voor je oneindige mogelijkheden? Stop met oordelen en het vastklampen aan wat er om je heen gebeurt. Keer het scenario om en zeg tegen jezelf: dit overkomt mij omdat mijn Hoger Zelf dit inbrengt om mij te slijpen. Koppel je los van je oude programmeringen en ontdek dat alles een kans is om jou te laten worden wie je altijd al bent geweest.

De shift

Op dit moment leven we in een tijd van grote veranderingen. Dit brengt belangrijke inzichten met zich mee. Je begint je steeds meer te herinneren wie je werkelijk bent. Terwijl je terugkeert naar hogere niveaus van bewustzijn, zullen aspecten van jou en je Hoger Zelf zeer snel samensmelten. Vandaar zullen steeds grotere gradaties van kennis, wijsheid en begrip, dat het Hoger Zelf IS, tonen wie je daadwerkelijk bent.

"You're a divine being on a soul adventure.
Trust your inner guru."


~ Anthon St. Maarten 

 Je Hoger zelf connecten ?

Slotconclusie

Duidelijk is dat jij pas je ware zelf kunt worden wanneer je jouw ego overstijgt en één wordt met je Hoger Zelf. Hierdoor verandert je bewustzijn en je leven.


Je ontdekt dan dat jij jouw Hoger Zelf hebt uitgenodigd en toegelaten. Vandaar kun je ook de link leggen met het helder krijgen en verwezenlijken van je levensopdracht.

 Het is een heel bijzondere gewaarwording. Dit is voor iedereen weggelegd, dus ook voor jou. Het is een opstap naar nog meer wonderbaarlijke werelden met nog grotere mogelijkheden. Het Goddelijk Zelf of Ik Ben.


~Caspar Veeger

Personal Life Coach | Lichaams- en Energiewerker | Blogger | Levensgenieter 


Redactie: Nancy Geijssen 

Gronden met Moeder Aarde

Last van Negatieve Energie? Deze tips zullen het tij keren…

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>