Gronden met Moeder Aarde

1 augustus,, 2021

0 Reacties


Ook al zijn de maatregelen versoepeld, toch is deze periode waarschijnlijk nog niet voorbij. Hopelijk geniet je deze zomer een beetje van het mooie weer. En loop je regelmatig met je blote voeten over het gras of langs de zee. Dit helpt je om de stress van de afgelopen tijd eens goed af te voeren. Want aarden (ook wel gronden genoemd) is noodzakelijk voor iedereen. Zeker als je hooggevoelig bent. Maar ja, waar is dat nou precies voor nodig?

More...

Kijk eens naar het fenomeen onweer. Bliksem ontstaat door het spanningsverschil tussen een zware onweerswolk en het aardoppervlak. De onweerswolk heeft door allerlei processen een negatieve lading gekregen. Terwijl de aarde onder de wolk juist positief geladen is. En dat contrast moet worden opgeheven. De lading springt over naar de aarde, waardoor het potentiaalverschil geneutraliseerd wordt en er weer balans ontstaat.

Het zelfde gebeurt in het klein in ons lichaam. Als wij in ons lijf een te hoge spanning hebben opgebouwd door bijv. stress, piekeren of angst, dan moet deze onrust ook weer afgevoerd worden. Net als bij het onweer, kunnen we dan contact maken met de aarde. Zo wordt het te veel aan lading opgeheven en voel jij je weer kalm.

Toename van ziekte

Veel mensen leven met dagelijkse pijn en constante stress, angst, depressie en vermoeidheid. Ze voelen zich niet lekker in hun vel en zijn niet gecentreerd. Artsen kunnen vaak de oorzaak niet vinden en nemen hun toevlucht tot het voorschrijven van medicijnen die bijwerkingen hebben, zoals vermoeidheid, slecht humeur, maag- en darmstoornissen, hoofdpijnen, noem maar op.

Bepaalde aanpassingen van je levensstijl, zoals voeding, mediteren en yoga, kunnen heel goed helpen. Hierdoor kan jij je ook beter gronden. De negatieve energie van bepaalde klachten worden op deze manier afgevoerd.

Waarom is aarden goed voor je?

Uit wetenschappelijk onderzoek in de afgelopen 10 jaar hebben vele duizenden mensen wereldwijd de volgende voordelen van aarden ervaren:

  • Vermindert spanning en stress in het zenuwstelsel 
  • Verbetert het immuunsysteem
  • Verbetert je slaap
  • Verlicht spierpijn en hoofdpijn

Andere ervaringen zijn:

  • Versnelt het helingsproces bij ziekte
  • Beschermt je tegen elektromagnetische straling (tv en computer)
  • Verlicht de symptomen rondom menstruatie en de overgang
  • Verbetert de stofwisseling en bevordert afvallen bij overgewicht

Moeder Aarde

En wie is die aarde dan? Deze planeet is niet een stenen klomp die door het heelal zweeft, maar de aarde is een levend wezen. Nee, daar is niets zweverigs aan. In bijna alle mythologieën wordt gesproken over de aarde als moederfiguur. Zij draagt ons en zorgt voor ons. Zij voedt ons en zij is het podium waarop ons leven zich afspeelt. Daar mogen we best wel eens bij stilstaan en dankbaar voor zijn.

   Manieren om je goed te aarden:

Blote voeten

Lekker op je blote voeten lopen is een van de gemakkelijkste manieren om jezelf te aarden. Of dit nu op gras, zand of zelfs modder is, je huid in aanraking laten komen met de natuurlijke grond brengt je in contact met aardende energie

Aarden in water

Je kunt water op dezelfde manier gebruiken zoals je de fysieke aarde gebruikt om te gronden. Een douche is een heerlijke manier om je te ontladen na een dag hard werken. Maar een duik in een helder meer of zwemmen in de zee is natuurlijk nog effectiever.

Essentiële oliën

Oliën die ik graag gebruik om te aarden zijn:

Elke boom olie. Zwarte spar, Blauwspar, Balsemspar, Cipres, of een houtharsolie, zoals Frankincense (=Wierook).

Kristallen

Jaspis en alle Agaten zijn goede aardende stenen. Sommige mensen houden van stenen met een hoog kwartsgehalte, zoals Rookkwarts, Zwarte Toermalijn en Heliotroop omdat ze het gevoel van geaardheid kunnen versterken.

Elke steen met een hoog metaalgehalte zijn de krachtigste gronders, zoals Hematiet, Granieterts of zelfs IJzererts, maar ze kunnen wat heftig zijn.

Aardingsmat en -lakens

Er zijn verschillende producten bij het bedrijf Earthing Nederland die je kunnen helpen je nog meer te gronden. Bijv. als het in de winter te koud is om op bloten voeten te lopen. 

Flip Flops en schoenen

Ook zijn er fijne Flip Flops om te gronden tijdens een zonnige zomer en mooie aardende schoenen voor als je wat meer stijlvol gekleed wilt verschijnen.

Aardende voeding

Voedsel doet meer dan ons lichaam voeden. Het verbindt ons ook energetisch met de aarde waarop we wonen. Dit creëert stabiliteit en balans voor ons hele systeem. De volgende soorten voedsel stimuleren dit aardingsproces:

- Paddenstoelen
- Noten (amandelen, walnoten, cashewnoten, hazelnoten, etc.)
- Zaden (chia, zonnebloem-, pompoenpitten, sesamzaad, etc.)
- Bonen
- Wortelgewassen (aardappelen, wortels, gember, pastinaak, etc.)
- Kurkuma
- Rood fruit en groenten (pompoen, biet, etc.)

De wortel- of stuitchakra

Naast alle zeven belangrijkste chakra’s in ons lichaam, is het ons onderste chakra waarmee we ons aarden. Als deze sterk en stabiel is, dan voel jij je gegrond, veilig en in balans. Indien deze inactief is, dan ben je angstig, nerveus en heb je een gebrek aan discipline. Wanneer deze overactief is, dan maakt dit je materialistisch, hebzuchtig, zwaarlijvig en traag. Dus grond jezelf via dit chakra en je bent krachtig aanwezig in het hier en nu.

Voetreflexmassage

Al je organen en lichaamsdelen vind je terug in je voeten. Door bepaalde drukpunten te stimuleren komt het gelukshormoon endorfine vrij. Dit stimuleert de bloedcirculatie en transporteert extra zuurstof naar je organen. Zo worden pijn en klachten verlicht.

Wat ontbreekt tijdens deze vorm van massage is gronding. Dus als je een fan bent van deze behandelmethode, wissel dan ook eens af met het lopen op blote voeten op een grindpad (grof of fijn). Dit komt overeen met een voetreflexmassage, maar tegelijkertijd ervaar je energetische verbinding met moeder aarde.

Dan voel je ook hoe waardevol de grond onder onze voeten is. Hier nog een mooie song die dit illustreert:
Fia zingt Dancing Barefoot

Aardings-oefening 1

Stel je voor dat een bundel van helder wit licht vanuit het centrum van de Melkweg zich een baan vormt via de zon naar de kruin van je lichaam. Vandaar daalt het licht af, via al je 7 chakras door je voeten naar het middelpunt van de aarde. Hier bevindt zich een groot kristal waar het licht zich mee verbindt en even uitrust.

Vervolgens laat je de bundel vanuit de aarde als een elastiek weer omhoog schieten. Hij vliegt door je lichaam weer via de zon naar het centrum van de Melkweg. Als een bungeejumper schiet het licht tussen deze beide extreme punten heen en weer totdat het tot rust komt in je hart chakra. Vanuit dit balanspunt omvat jij je totale zijn in stilte en harmonie.

Aardings-oefening 2

Leer je beter te aarden dmv deze video

Zet het geluid wat harder
en
Vergeet de achtergrondgeluiden!“Get yourself grounded and you can navigate even the stormiest roads in peace."


~ Steve Goodier 

 Aardig, wat extra hulp?

Slotconclusie

Aarden of gronding is een therapeutische techniek die zich richt op het uitlijnen van je elektrische energie door je opnieuw te verbinden met de aarde.

Uit onderzoek is gebleken dat aarding grote voordelen heeft bij ontstekingen, pijn, stemming en nog veel meer.

Je kunt je binnen of buiten aarden, met of zonder aardingsmiddelen en –oefeningen. Ontdek wat het beste bij je past.

Tot slot, als toegift, de prachtige korte film:
Down to Earth


~Caspar Veeger

Personal Life Coach | Lichaams- en Energiewerker | Blogger | Levensgenieter 


Redactie: Nancy Geijssen 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>