Het Zesde Zintuig

1 juli,, 2021

0 Reacties


Wij worden allemaal geboren met intuïtieve gaven, ook wel het zesde zintuig genoemd. Bij de één is dit wat meer ontwikkeld dan bij de ander, maar in essentie beschikt iedereen over deze talenten. Deze kunnen worden gekanaliseerd via het zicht, het gehoor, het denken, het hele lichaamszintuiglijk systeem en onze gevoelens. Misschien komt dit je wel bekend voor.

More...

Heldervoelendheid komt het meest voor, maar er zijn in totaal vier verschillende gaven waarover we het hieronder gaan hebben. Waarschijnlijk zijn deze vermogens ontstaan als overlevingssysteem in de tijd dat er nog geen taal was.

Kind zijn

Meestal worden deze gaven van het zesde zintuig ontwikkeld in onze kindertijd. Dit is een periode waarin een kinderziel heel puur aanvoelt wat goed is of niet. Het is ook een tijd van sprookjes, waarin feeën, kabouters en de peuter telepathisch contact met elkaar hebben binnen de zogenaamde fantasiewereld van het kind.

Op het moment dat kinderen naar de basisschool gaan worden hun gaven echter weer afgesloten doordat het denkvermogen zich in een andere richting gaat ontwikkelen. Hun hersenen en lichamen ontwikkelen zich steeds meer en richten zich vooral op het volwassen worden. Tijdens deze periode krijgt het logische brein de voorkeur boven de vroegere intuïtie.

Activeren

Gelukkig kun je de intuïtieve gaven op elk moment weer oppakken en activeren. Toch moet jij je deze taal weer eigen maken, maar de basis is altijd aanwezig. Gewoon weer even invoelen. 😉

Hoewel we allemaal het meest actief zijn op één gebied van het zesde zintuig, zullen we waarschijnlijk 'steun' hebben van onze overige talenten. Dat betekent dat ieder van ons minimaal één specifieke intuïtieve gave heeft.

Hoe werkt het zesde zintuig?

Iedere moeder zal het volgende herkennen: je voelt je ongerust en gaat kijken wat er met je kind aan de hand is. Dan blijkt bijvoorbeeld dat het is gevallen. Normaal gesproken had je dit niet kunnen weten, maar je intuïtie gaf je het signaal om te gaan kijken.

Een ander voorbeeld is dat je aan iemand denkt en nog geen paar minuten later gaat de telefoon en hangt deze persoon aan de lijn. Op dat moment heeft je zesde zintuig je een signaal gegeven, zodat jij kunt handelen.

HSP en weten

Als HSP pik je snel stemmingen, energieën en zelfs gedachten op van anderen. Je hoort dan de woorden misschien niet fysiek, maar de indruk die je krijgt is net zo duidelijk alsof je de ander hoort spreken!

Je pikt vaak gedachten op van anderen die op dat moment aan jou denken. Niet verwonderlijk, gevoelige mensen hebben een ingebouwde antenne om af te stemmen op de aanwezige gedachten en vibraties .

Mijn ervaring

Ik schrijf deze blog niet omdat ik zelf het wiel van het zesde zintuig heb uitgevonden. En ook niet omdat ik een specialist ben op dit gebied. Toch vind ik dit onderwerp dusdanig interessant dat ik het graag met je wil delen. Veel hooggevoeligen zijn zo sensitief dat één van de talenten van het zesde zintuig steeds meer binnen hun bereik komt.

Het fascinerende is: doordat we in het transformatieproces van de 3e naar de 5e dimensie bewegen, er überhaupt steeds meer mensen telepathisch aan het worden zijn. Dit is een bijzondere ontwikkeling. We worden steeds eerlijker en opener naar elkaar, want al onze geheimen worden steeds transparanter en meer zichtbaar.

Hoewel ik graag helderziendheid en helderhorendheid zou willen ontwikkelen, heb ik hier tot nu toe geen contact mee kunnen maken. In een channeling kwam ooit naar voren dat ik eerst mijn heldervoelen en helderweten moest ontwikkelen, omdat deze vormen van gevoeligheid het moeilijkste zijn. Mijn ervaring is dat ik steeds meer connectie krijg met heldervoelen en helderweten. Die verbinding met mijn gut-feel gaat mij steeds beter af en ik zet deze dan ook dankbaar in tijdens mijn sessies.

Categorieën

Je zesde zintuig kan je ontwikkelen in 4 verschillende categorieën: Helderziend, Helderhorend, Heldervoelend en Helderwetend.

Helderziendheid

Zit je misschien in de kunst of grafische vormgeving? Ben je heel fantasierijk en heb je aanleg voor dagdromen? Dan is de kans groot dat jij als visueel persoon jouw helderziendheid hebt ontwikkeld in je leven.

Je kunt dingen zien die zich fysiek manifesteren, zoals voorkennis in dromen. Maar meestal zien helderzienden beelden voor zich in hun geest. Je kunt kleuren, vormen, voorwerpen of beelden zien wanneer jij je ogen sluit tijdens het mediteren of als je gaat slapen.

Als je het nog niet bent, kun je helderziend zijn ontwikkelen door opmerkzaam te zijn en te letten op fonkelende lichten en kleine lichtflitsen. Wees ook alert op bewegingen vanuit je ooghoeken. Zo kun je steeds meer beelden gaan zien.

Helderhorendheid

Je kunt boodschappen horen in je hoofd. Voor de meeste mensen zijn de berichten die zij ontvangen telepathisch, wat betekent dat gidsen met je communiceren via gedachten of dat je de gedachten van anderen kunt waarnemen.

Helderhorendheid is meestal een van de lastigste gewaarwordingen om je eigen te maken. Ben je meer een luisteraar dan een prater? Spreek je vaak met dieren, planten of bomen en heb je het gevoel dat ze ook met jou communiceren? Dan ben je goed op weg om deze gave te ontwikkelen.

Soms ervaar je rinkelende of zoemende geluiden in je oren. Dit is meestal niet het bericht zelf dat je zou moeten ontcijferen, maar een signaal om je aandacht te trekken. Als je daarna goed oplet, dan kun je contact maken met je gidsen. Hoe meer jij  je openstelt voor de stilte des te gemakkelijker kun je met ze communiceren…

Helderwetendheid

Dit is het vermogen om informatie 'gewoon te weten'. De kennis komt dikwijls spontaan naar je toe, maar je voelt aan je water dat het 100% accuraat is. Als iemand liegt bijvoorbeeld, dan weet jij gewoon dat er iets niet klopt.

Deze informatie kan komen in de vorm van feiten en cijfers, andere keren komt het in de vorm van gewoon de waarheid weten met betrekking tot een relatie, een levenssituatie of een verandering in iemands carrière.

Je bent een creatieve en heldere denker. Ideeën bubbelen in je hoofd naar boven.

Vaak inspireer jij jezelf met een antwoord op een vraag die je net aan jezelf hebt gesteld. Verrassend en schijnbaar vanuit het niets. Het is een bijzondere gave die je goed in je leven kunt gebruiken.

Heldervoelendheid

Wellicht de meest onderschatte paranormale gave. Dit is het vermogen om intensief emoties en gevoelens te ervaren van mensen, dieren en zelfs van je gidsen. Ja, de geestelijke wereld van gidsen kan je soms signalen en hints geven om je te laten weten dat je op de goede weg zit.

Je bent zeer gevoelig voor je omgeving en pikt gemakkelijk de stemming van een plaats of persoon op. Je kunt de emoties van anderen zowel in je hart als in je lichaam voelen. Voor het gemak deel ik het vermogen van Helder Ruiken hier ook even in bij heldervoelen. Soms kan een specifieke geur je een extra doorkijkje geven in een bepaalde situatie.

Als jij je in grote mensenmassa’s begeeft kan je gemakkelijk onverklaarbare emotionele of fysieke reacties ervaren. Ook ben je empathisch en voel je al snel duidelijke emoties van andere mensen of huizen waar iets vreemds gebeurd is. Als HSP herken je dit soort gevoeligheden natuurlijk meteen.

"Our Creator has given us five senses to help us survive threats from the external world, and a sixth sense, our healing system, to help us survive internal threats."

~ Bernie Siegel 

 Meer helderheid creëren?

Slotconclusie

In welke gave herken jij je het meest? Ieder van ons heeft een of andere combinatie van de bovenstaande gaven, in verschillende mate van sterkte, en we kunnen er op elk moment voor kiezen om ze verder te ontwikkelen.

Je doet er slim aan om te beginnen met de gave die je het gemakkelijkste afgaat.

Paranormale gaven van het zesde zintuig kunnen leuk zijn, maar je moet er wel alert op zijn dat jij je daardoor ongemakkelijk of vervelend kunt gaan voelen.

Als dit gebeurt, weet dan dat je teveel energieën hebt geabsorbeerd die niet bij jou horen. Het is dan belangrijk om deze dan af te voeren. Jezelf gronden (aarden) helpt hier dan goed bij.

Vertrouw erop dat je veel meer kwaliteiten hebt dan jij je realiseert. Het is een kwestie van je openstellen en je interne balans behouden. Je innerlijke zelf en zintuigen zullen er voor je zijn wanneer je hier ook daadwerkelijk voor kiest…


~Caspar Veeger

Personal Life Coach | Lichaams- en Energiewerker | Blogger | Levensgenieter 


Redactie: Nancy Geijssen 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>