Hoe blijf je bij jezelf in tijden van onrust en verwarring

1 februari,, 2021

0 Reacties


In tijden van wereldwijde crisis is het verstandig om eens een frisse blik te werpen op je huidige leven. Hoe ervaar je dit alles en in hoeverre laat jij je manipuleren door angst en negativiteit? Anders gezegd: hoe blijf je bij jezelf zonder jezelf te verliezen? 

Aangezien we met z’n allen een nieuwe fase van verwarring zijn ingegaan, is het goed om eens te kijken wat je kunt doen om je angsten te overwinnen.

More...

Zorgen maken

Beoordeel eens de aard van het collectieve energieveld. Houd er rekening mee dat je hierdoor negatief beïnvloed kunt worden zonder het besef dat dit niet van jou is. Hoe blijf je bij jezelf? Zorg ervoor dat je altijd goed geaard bent. Dan kun je de energie afvoeren die jij als onprettig ervaart.

 Zodra er bijvoorbeeld veel angst en onzekerheid in de lucht hangt, kan het zijn dat jij je meer dan normaal zorgen maakt over je persoonlijke leven. Je zou het juist dan moeilijker kunnen vinden om beslissingen te nemen.

Onbewuste reacties

Het zou zo maar kunnen dat jij je bijzonder gevoelig of prikkelbaar voelt over kleine dingen in je leven. Je zou kunnen merken dat je ongeduldiger bent dan normaal. Je zou zelfs meer geneigd kunnen zijn om in conflict te raken met familieleden, vrienden of collega's. Hoe blijf je bij jezelf? Denk hierbij eens aan geweldloze communicatie.

Daarnaast kun jij je vermoeider voelen, meer uitgeput en meer gestrest, maar je weet niet waarom. Je zou deze gevoelens toe kunnen schrijven aan je persoonlijke omstandigheden, maar het kan ook zijn dat je onbewust reageert op de grotere stress in de wereld in het algemeen.

Door bewust te relativeren kom je beter in je vel te zitten. 

Hier een aantal voorbeelden die je hierbij kunnen helpen:

1.

   Accepteer de realiteit om je heen

Je kunt geen rust vinden door het leven om je heen te ontkennen. Elk uur zijn er wel onverwachte veranderingen die je uit je balans kunnen brengen. De vraag is ga je hier in mee of verzet jij je hier tegen? Hoe onaangenaam of chaotisch de situatie ook is, door deze als een uitdaging te zien en te relativeren accepteer je de omstandigheden veel gemakkelijker. Concentreer je hierbij op je hart.

2.

   Zoek iets kleins om te waarderen

Je voelt je niet optimaal of misschien wel gekwetst, maar er is nog steeds meer dan genoeg om te waarderen. Concentreer je niet zo zeer op grote veranderingen, maar wees dankbaar voor de gewone, eenvoudige geschenken in je leven. Uiteindelijk is het niet het geluk dat ons dankbaar maakt, maar de dankbaarheid die ons gelukkig maakt.  

3.

   Alles in het leven is tijdelijk

Na de duisternis is er altijd licht, je wordt er elke ochtend aan herinnerd. Na elke regenbui wordt het weer droog. Toch vergeten we dit vaak. Als er dingen je tegen zitten, maak je dan geen zorgen. Alles is tijdelijk en ook dit zal weer voorbij gaan. Probeer er in het in moment gewoon het beste van te maken.

4.

   Gebruik positiviteit en laat negativiteit jou niet gebruiken

Ook al heb je er geen reden voor, toch kun je optimistisch zijn. Positief zijn is een strategie, geen reactie. De meest effectieve manier om positief te zijn is nou net op dat moment waarop alles om je heen niet zo hoopgevend is. Jij bent verantwoordelijk voor hoe je reageert op de gebeurtenissen in je leven. Count your blessings i.p.v. over je problemen te praten. Dat gaat je zeker helpen.

5.

   Geef jezelf een zetje in de rug

In tijd van recessie is doorzettingsvermogen van groot belang. Wees sterk, aanwezig en standvastig. De mooiste glimlachen zijn meestal diegene die zich door de tranen heen worstelen. Leer van je beproevingen. Word wijzer. Ga door je angst heen om de volgende stap te nemen. Ga door. Een crisis leidt vaak tot een doorbraak.

“Wie duwt de golven van de zee terug? 
Het pogen zelf doet weer een nieuwe golf ontstaan.“

~ Omar Khayyam ~

 Positief blijven lastig?


Slotconclusie

Hoe blijf je bij jezelf? Om de veelheid aan onrust en verwarring om je heen het hoofd te bieden doe je er goed aan om je af te stemmen op je hogere zelf. Dit betekent dat je moet leren om het nieuws en de informatie die jouw trillingsfrequentie verlagen, zoveel mogelijk te negeren en om datgene wat de trilling verhoogt te waarderen en activeren.

                   

In deze tijd van verwarring zie je dat informatie en desinformatie elkaar in rap tempo afwisselen. Je doet er goed aan om je gemoedsrust te bewaren en genuanceerd jou eigen waarheid te destilleren. Tegelijkertijd is het zinvol om te proberen een manier te vinden om samen met anderen te gaan werken aan de opbouw van een nieuwe en betere wereld.

Wanneer je twijfelt, wanneer je niet meer weet wat je wel of niet moet geloven, luister dan naar de stille stem die spreekt in je hart. Dit zal je enthousiast, vurig en gelukkig maken, tegelijkertijd maakt dit je kalm en geduldig.

Houd moed, heb vertrouwen en denk positief! Voor je het weet zal dit een fantastische wereld zijn, waarin liefde, vrede en voorspoed jouw nieuwe werkelijkheid zullen zijn.~Caspar Veeger

Personal Life Coach | Lichaams- en Energiewerker | Blogger | Levensgenieter 


Redactie: Nancy Geijssen 

Keuzes maken, knap lastig voor jou als HSP…

De kracht van rooskleurig denken

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>