Last van Negatieve Energie_ Deze tips zullen het tij keren

1 oktober,, 2021

0 Reacties


Negatieve energie is iets waar iedereen mee te maken krijgt, zowel op een stressvolle werkdag als in je vrije tijd. Ook op het wereldtoneel blijft het behelpen. Hierdoor wordt de balans wel erg wankel.

Er zijn geschikte manieren om met negatieve energie om te gaan. Dat is belangrijk want die energie veroorzaakt lichamelijke storingen. Soms ontstaan er zelfs conflicten in de relatiesfeer. Bovendien ondermijnen stress en angst de kracht bij het bereiken van je doelen. En dat is toch het laatste wat je wil…

More...De volgende voorbeelden zullen je energie versterken
en meer harmonie in je leven brengen:

1. Verander je denken

De manier waarop je over jezelf denkt speelt een beslissende rol in hoe jij je voelt. Observeer jezelf om te zien of je het werkelijk eens bent met een bepaalde overtuiging. Zo niet, verander dan direct je gedachte! Want je bent niet je gedachte, maar jij vormt deze gedachte. Op deze manier kun je een patroon van negatieve zelfpraat doorbreken.

2. Neem je verantwoordelijkheid

Als je er van uitgaat dat negatieve dingen je alsmaar overkomen, dan zit je mogelijk vast in een slachtoffermentaliteit. In plaats van anderen de schuld te geven van jouw situatie kan je eens kijken hoe je op een positieve manier meer verantwoordelijkheid kunt nemen voor je gedachten en daden. Zo kies je bewust voor een hele nieuwe werkelijkheid.

3. Omring je met positieve mensen

Met wie je omgaat word je besmet. Niet alleen letterlijk is dit waar, maar  ook figuurlijk. Als jij veel negatieve mensen om je heen hebt, dan zullen die jou veelal negatief beïnvloeden. Probeer dus zo veel mogelijk (nieuwe) positieve mensen aan te trekken, die weer een positief effect op jou zullen hebben. Vervolgens zal jij dit optimisme weer doorgeven aan anderen.

4. Lach meer

De eenvoudigste manier om negatieve energie om te keren is lachen, het verbeterd je stemming en herinnert je eraan om het leven wat minder serieus te nemen. Lach om grappige dingen alsook om de fouten die je maakt. Het zal je gelukkiger maken.

5. Hard klappen

Harde geluiden zoals in je handen klappen, op trommels of klankschalen slaan, kunnen als reinigende methode negatieve energie uit je lichaam en je huis verwijderen. Klap in hoeken, onder de trap of gewoon om je heen om geblokkeerde energie in je woonruimte te verdrijven.

6. Gaap

Bijna iedereen associeert geeuwen met verveling. In feite is het echter een goede manier om negatieve energie af te voeren. Gapen helpt je lichaam zich te ontdoen van ongewenste energieën en spanning. Volgens wetenschappelijke onderzoek kan geeuwen als een ademhalingsoefening werken, die stress vermindert en ontspanning creëert.

“A clear purpose will unite you as you move forward, values will guide your behavior, and goals will focus your energy.”


~ Kenneth H. Blanchard 

7. Zet negatieve energie om in actie

De beste manier om negatieve energie te verwijderen is door je negatieve gedachte om te zetten in positieve actie. Als je in een lastige situatie zit, ga dan een stukje wandelen, sluit je ogen en haal een paar keer diep adem om weer tot jezelf te komen. Als je eenmaal kalm bent, kan je jouw omstandigheid weer beter relativeren. Schrijf dan eens 5 acties op waardoor je in de toekomst beter hierop kunt anticiperen. Waar heb je behoefte aan?

8. Maak je huis schoon en herschik je meubilair

Ook in je huis kan negatieve energie zich opslaan. Goed schoonmaken is dan natuurlijk onvermijdelijk en gooi oude spullen weg. Maar ook het herschikken van je meubels kan dan heel effectief zijn. Speel met de indeling totdat je tevreden bent waardoor je huis weer een positieve sfeer kan ademen.

9. Dans

Met dansen kan je effectief negatieve energie uit je hoofd verwijderen. Dat komt omdat dansen ervoor zorgt dat je hersenen endorfines vrijmaken, die je helpen positieve energie in en om je heen te creëren. Bovendien ervaar je zo dat vreugde één van de hoogste vormen van trilling is in de wereld.

10. Help anderen

Soms heeft negativiteit te maken met egoïsme. Je mist dan een hoger doel. Met iets voor een ander te doen, kan je meer positieve energie creëren. Help eens iemand met oversteken of doe een klusje voor een buurvrouw. Door de dankbaarheid van de ander zal jij je meer gewaardeerd gaan voelen en positiever in het leven staan.

11. Wees dankbaar

Tevreden zijn met jouw leven op dit moment is ook een manier om negatieve energie te verwijderen. Als je denkt vanuit een tekort maakt het je moeilijker om een positief leven te leiden. Waardering en dankbaarheid zal je weer op het juiste spoor zetten. Count your blessings!

“Instead of worrying about what you cannot control,
shift your energy to what you can create.”


~ Roy Bennett 

 Je energie transformeren?

Slotconclusie

Momenteel leven we in turbulente tijden waarin we een wereldbeeld krijgen voorgeschoteld dat we als negatief (zouden) kunnen interpreteren. Toch is het een mogelijkheid tot transformatie waarin we het oude kunnen loslaten en een nieuwe maatschappij kunnen opbouwen. Vertrouwen in een positieve uitkomst is hierbij onontbeerlijk.

Zorg dat je beslissingen neemt die nieuw voor je zijn, maar je verder zullen brengen. Vertrouw erop dat je, vanuit je hoogste intentie, naar die staat van zijn wordt gebracht die jou vrijheid, overvloed en veiligheid zullen brengen. Ook al zal je wellicht geconfronteerd worden met tegenwerking, sta je mannetje en laat je niet van je stuk brengen! Weet dat je dit aankan. Dit is een schoonmaak op zowel collectief als individueel niveau.


~Caspar Veeger

Personal Life Coach | Lichaams- en Energiewerker | Blogger | Levensgenieter 


Redactie: Nancy Geijssen 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>