Spiritueel Ontwaken

1 september,, 2020

2 Reacties


Op dit ogenblik ondergaat de wereld een verruiming van het bewustzijn, ook wel ascentie-proces of spiritueel ontwaken genoemd. Dit heeft zijn weerslag op  zowel op persoonlijk als op planetair niveau. Het kan zijn dat je te maken hebt met allerlei fysieke klachten waarvan je geen idee hebt waar ze vandaan komen. Maar ze kunnen je behoorlijk van de wijs brengen. Als je wat gevoeliger bent (HSP), dan komen dit soort ongemakken natuurlijk nog directer binnen.

More...

      Al die vragen...

Wanneer we spiritueel ontwaken, worden we letterlijk 'wakker' in ons diepere zelf. We beginnen onze oude overtuigingen, gewoontes en sociale conditioneringen in twijfel te trekken en zien dat er  veel meer in het leven is dan wat ons is geleerd.

Dan komen vragen op ons af als: "Waarom ben ik hier? Wat is het doel van mijn leven? Wat gebeurt er na de dood? Waarom lijden goede mensen?” Spirituele ontwaking maakt de diepste en meest betekenisvolle thema’s in ons wakker die we tot nog toe niet onder ogen wilden zien. Eigenlijk zijn we op zoek naar het goddelijke in onszelf.

Ego overstijgen

Spiritueel ontwaken brengt je waar je ware zelf ECHT naar toe wil. Dit is meestal heel ergens anders dan waar je ego heen wil. Sommige mensen moeten dan een volledige draai van 180 graden maken om tot inzicht te komen. Dit betekent echt het einde van hun oude leven.

Voor iemand die zo onbewust is en nu wakker wordt, voelt dit als een zware beproeving, maar toch wil hij eigenlijk de werkelijke waarheid ervaren, omdat zijn ziel hiernaar verlangt. Gevoelens en trauma’s die je eerst probeerde te verdoven of te onderdrukken, verdwijnen langzaam maar zeker bij dit bewustwordingsproces.

Spiritueel ontwaken maakt je ervan bewust dat je nog gevoeliger bent voor energie dan je al was. Je kunt heel sensationele nieuwe werelden gaan ontdekken. Het kan overweldigend zijn, maar uiteindelijk is dit een blessing in disguise.

 Wat is spiritualiteit?

Nu weet ik niet of jij je überhaupt wel eens met spiritualiteit bezig hebt gehouden, maar dit is eigenlijk veel minder zweverig dan je ooit had gedacht. Ook al kunnen we het niet zien, toch is spiritualiteit een essentieel onderdeel van ons bestaan.

Wat is spiritueel ontwaken?

Spiritueel ontwaken markeert het begin van je spirituele reis. Soms wordt dat veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis in je leven. Dit kan zich op de meest onverwachte momenten voordoen, maar het zal altijd gebeuren wanneer je er, bewust of onbewust, echt aan toe bent.

Er is geen manier om te weten wanneer het ontwaken zich aandient. Je kunt je er ook niet op voorbereiden. Het schudt je leven effectief op en laat je in het donker achter. Toch transcendeert het je uiteindelijk van een rups in een vlinder.

“There will come a time when you believe everything is finished.
That will be the beginning.”

~ Louis L'Amour ~ 

Spiritueel ontwaken, hoe werkt dat?

Tijdens deze tijd van grote veranderingen wordt nieuwe informatie in je lichaam gedownload om je te helpen om oude trauma’s te verwerken, zodat ze jou niet meer in de weg staan. Simpel gezegd, het is alsof jij je afstemt op een nieuwe radiofrequentie. Je kunt een bepaald radiostation niet meer horen aangezien je niet meer op deze specifieke frequentie bent afgestemd. Een nieuw station kondigt een nieuw tijdperk aan in jouw ontwikkeling.

Ook al gebeurt dit niet van de ene op de andere dag, uiteindelijk maakt deze transformatie het mogelijk de grenzen van de werkelijkheid te verkennen en te verleggen. Het stimuleert je paranormale vermogens, verhoogt je bewustzijn en je spirituele ervaringen.

Wat jij als ongemakkelijk ervaart tijdens deze fase, is in werkelijkheid een geschenk, aangezien alles wat je niet meer van dienst is, uit je cellen, je DNA en je aura verwijderd wordt. Stel je open voor deze upgrade van je intuïtie en bewustzijn.

“Some changes look negative on the surface but you will soon realize that space is being created in your life for something new to emerge.”

~ Eckhart Tolle ~

 BEWUST IN DE FLOW ZIJN?

Ascentie verschijnselen

Terwijl ons bewustzijn een verandering doormaakt, vindt er een metamorfose plaats in ons lichaam. We veranderen de manier waarop we de wereld om ons heen zien. Terwijl de elektromagnetische frequenties in ons fysieke en emotionele lichaam transformeren, beginnen velen van ons anders over onszelf te denken.

Afhankelijk van hoe we weerstand in ons lichaam vasthouden en waar we strijden om onze beperkingen te behouden, zullen we van tijd tot tijd fysieke en emotionele symptomen ervaren. Deze staan bekend als "Ascentie verschijnselen".

Hier een aantal voorbeelden:

1.

   Pijn en ongemak

Voel je pijn in delen van je lichaam, maar weet je niet waarom? Lichamelijk ongemak en pijn zijn belangrijke indicatoren dat iets energetisch uit balans is. Pijn in de benen, nekpijn en spanning in de schouders zijn veelvoorkomende plaatsen waar zware energie en stress worden opgeslagen.

Neem eens een zoutbad of zorg voor een goede gronding van je energie.

2.

   Hoofdpijn

Wanneer hoofdpijn verschijnt als een ascentie symptoom, is dit meestal het gevolg van energieën die je van anderen hebt overgenomen. Hoewel het ook een reactie kan zijn op het openen en uitbreiden van je derde oog en kruinchakra naar een nieuw niveau.

Essentiële olie van lavendel/pepermunt en meditatie zijn hulpmiddelen die je kunnen helpen om hoofdpijn te verlichten.

3.

   Duizeligheid of oriëntatie problemen

Als jij je openstelt voor hogere niveaus van spirituele energie, kun je het als elektriciteit door je fysieke wezen voelen stromen. Het kan zijn dat je een tintelend gevoel in je hoofd en handen voelt, terwijl er energie door je heen stroomt. Hierdoor kan jij je duizelig en gedesoriënteerd voelen.

Zorg dat je ontspannen adem haalt, zodat je weer rustig bij je zelf komt.

4.

   Snel wisselende stemmingen

Wanneer je energie, zonder enige aanleiding, plotseling verschuift van vreugde naar verdriet, dan kan het zijn dat je deze emotie hebt overgenomen van iemand anders. Het is echter ook mogelijk dat je oude persoonlijke ervaringen aan het verwerken bent…

Voor beide gevallen geldt: Zie ze onder ogen. Voel ze. Huil als je daar behoefte aan hebt en laat de emotie dan los.

5.

   Algehele fysieke vermoeidheid

Dit proces van bewustzijnsverruiming kan je soms behoorlijk afpeigeren. Je kunt vermoeidheid ervaren als je lichaam zich aanpast aan de hogere frequenties, maar chronische vermoeidheid is een signaal van weerstand, een behoefte om te beheersen. Dus kijk waar het vandaan komt en wat je er aan kunt doen.

Soms is het heerlijk om een powernap in te bouwen. Dit is echt een wonderbaarlijke manier om je weer op te laden. Luister naar je lichaam!

6.

   Veranderende relaties

Terwijl je doorgaat met ascenderen veranderen vaak ook je relaties. Oude vriendschappen vervagen, of veranderen in vorm en functie. Je bent misschien gewoon zo veel gegroeid dat je niet meer kan en wil deelnemen met oude patronen van manipulatie of strijd met mensen uit je naaste omgeving. Wanneer je met deze patronen stopt, kan z’n relatie heel goed wegvallen.

Maak je geen zorgen. Laat los en ga met de stroom mee. Weet dat wanneer dingen uit je leven wegvallen, ze plaats maken voor iets nieuws.

7.

   Verhoogde gevoeligheid

Verhoogde gevoeligheid komt veel voor bij spiritueel ontwaken. Je fysieke en emotionele sensitiviteit zullen nog meer toenemen. Je kunt een intolerantie krijgen voor bepaalde voedingsmiddelen en dranken. Maar ook een afkeer krijgen van geuren, geluiden, bepaalde mensen en grote menigten. Als HSP is dit vanzelfsprekend niet nieuw voor je.

Adem goed door, centreer je, breng tijd door in de natuur. Neem de tijd om uit te rusten, zorg goed voor jezelf en start weer opnieuw. Weet dat jij dit ook weer het hoofd kunt bieden.

 BEWUST IN DE FLOW ZIJN?

Slotconclusie

Als ik zegSpiritueel ontwaken – realiseer jij je wel wat je voelt?' Realiseer jij je dit dan ook werkelijk? Of laat je het maar een beetje gebeuren? Ik hoop dat je dit bewustzijnsproces ook wezenlijk aangaat en zoveel mogelijk weet te doorgronden. Natuurlijk is dit een proces dat tijd nodig heeft. Maar ga ervoor! Weet dat je hier een verantwoordelijkheid aangaat met jezelf, dat zijn uitwerking zal hebben in de samenleving om je heen. Het zijn spannende tijden in menig opzicht. Laten we er met z’n allen een betere en bewustere wereld van maken.

~


Caspar Veeger

Personal Life Coach | Lichaams- en Energiewerker | Blogger | Levensgenieter 

Redactie: Nancy Geijssen 

Emotie-eten herkennen en overwinnen

Angst Overwinnen & Chaos de Baas

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >