Wees voorzichtig wat je wenst

1 april,, 2021

1 Reacties


Wat je denkt, word je. Je gedachten creëren je realiteit. Wat je echt gelooft, zal je bereiken. Bekende citaten, niet waar? Ook heb je vast wel eens van de "Wet van Aantrekking" gehoord. In het boek ‘The Secret’ wordt hier uitvoerig over gesproken. Maar wees voorzichtig...

Denk nu niet dat alles je meteen komt aanwaaien. Met visualisatie en hoop alleen kom je er niet. Meestal heb je toch wat realiteitszin en actie nodig. Ook is het heel belangrijk hoe je jouw wensen verwoordt. Als je zomaar een beeld visualiseert, maar dit niet zorgvuldig overdenkt, kun je van een koude kermis thuiskomen. Hieronder een mooi voorbeeld hiervan…

More...

Uw wens is mijn bevel

In een romantisch hoekje van een schemerig restaurant zat een echtpaar van in de zestig. Beiden hadden ze een glas champagne in de hand en brachten een toost uit. Er was alle reden om te vieren. Het was die dag hun 30-jarig huwelijksfeest.

In een walm van rook verscheen een kleine maar mooie fee voor hen, zwevend boven de tafel. Ze zei: "Omdat jullie zo'n voorbeeldig getrouwd stel zijn en al die tijd zo lief voor elkaar zijn geweest, mogen jullie elk een wens doen."

Verrukt klapte de vrouw in haar handen. Ze antwoordde als eerste: "Oh, ik zou graag de wereld rondreizen met mijn lieve man."

De fee zwaaide met haar toverstokje boven de vrouw, die meteen twee vliegtickets voor de wereld in haar handen vond.

Nu was het de beurt aan de echtgenoot. Hij dacht even na en zei toen: "Nou, dit is allemaal heel romantisch, maar een kans als deze zal zich nooit meer voordoen."

De man besloot zijn diepste verlangens bloot te leggen.

Hij zei: "Mijn wens is om een vrouw te hebben die 30 jaar jonger is dan ik."

De fee antwoordde, "Uw wens is mijn bevel."

Ze zwaaide met haar toverstaf boven de man.

Poef! En de man werd 90 jaar oud.

Wat is je echte verlangen?

Als het goed is realiseer jij je wat de kracht van je gedachten is. Gedachten zijn creatief. Maar je moet heel duidelijk zijn in wat je wenst. De uitkomst van je gedachten kan soms averechts uitpakken en tegengesteld zijn aan wat je oorspronkelijk voor ogen had.

Stel bijvoorbeeld dat je veel geld wilt hebben als alternatief voor je stressvolle en deprimerende baan. Je zet een intentie om een nieuw succesvol bedrijf op te starten. Door de Wet van Aantrekking toe te passen, trek je uiteindelijk massa’s klanten en geld aan. Maar ook weer een heleboel stress. Dat was nou net niet je bedoeling.

Realiseer je daarom wat je werkelijk wil. Hieruit creëer je jouw ware intentie. En je uiteindelijke doel.

Wees voorzichtig wat je wenst 

Onze gedachten creëren werkelijk onze realiteit. Dus waarom denken aan dingen die je eigenlijk niet wil? Als je hardleers bent zal het universum je er fijntjes aan herinneren dat jij bewust moet zijn van je gedachten. Dus, wees voorzichtig wat je wenst.

Laten we onze gedachten koesteren. Ze zijn zeer krachtig. Als we onze geest voeden met goede gedachten kunnen we negatieve gevoelens van twijfel en onzekerheid transformeren. We hebben ze allemaal, we moeten alleen kiezen of we ze willen voortzetten.

Wanneer je een gedachte hebt en je bent het eigenlijk niet eens met die gedachte, 
dan kun je deze ‘uitgummen’ en hem opnieuw denken!

Hierdoor ga je meer constructief met je leven om. Je creëert zelf jouw realiteit, dus waarom zou je die van jou niet geweldig maken?

Wat is je intentie

Op momenten dat je nadenkt over de dingen in je leven, neem dan even de tijd. Evalueer of wat je denkt ook echt is wat je wil. Is deze gedachte productief? Kwets ik er iemand mee? Wil ik echt dat dit gebeurt? Is deze gedachte noodzakelijk?

Het leven heeft mysterieuze manieren om dingen tot stand te brengen. Het kan een magische plek zijn als je het toelaat. Maar het kan ook de andere kant op gaan als je niet oppast. Uiteindelijk is het echt aan ons. We hebben een keuze. Neem je verantwoordelijkheid. Wees voorzichtig wat je wenst.

Abracadabra

De toverspreuk Abracadabra  komt oorspronkelijk uit het Aramees: Avrah KaDabra en betekent: ‘Ik creëer als ik spreek'. Zelf zou ik dit eigenlijk nog een stap eerder willen vertalen, namelijk Wat ik denk creëer ik’. Want een tekst die je uitspreekt ontstaat uit een gedachte. Besef dus het effect van wat je al denkend creëert.

“Be careful what you wish for, you may receive it."


~ W.W. Jacobs ~

 Wat wens jij werkelijk?

Slotconclusie

Waarschijnlijk is het leven nu behoorlijk onzeker voor je, maar ben je wel in staat om de controle over je leven terug te nemen? Kies je dan voor angst of kies je dan voor de kracht van de liefde…


Ook al zijn we ons bewust van dit gegeven, het leven kan hard zijn en soms overkomt ons iets waar we geen grip op hebben. Zoals de huidige corona-situatie bijvoorbeeld. Angst voor een bepaald scenario kan een tijdslijn creëren die je eigenlijk niet wenst. Het kan lastig zijn om altijd positief te blijven, vooral in deze moeilijke tijden.


Maar als je nu geen actie onderneemt om je leven een andere wending te geven, is de kans groot dat je de rest van de tijd in dezelfde routine zult leven. Denk dus niet aan doemscenario’s want voor je het weet creëer je een nog extremere werkelijkheid…


Wees voorzichtig wat je wenst en
wens daarom een mooie toekomst~Caspar Veeger

Personal Life Coach | Lichaams- en Energiewerker | Blogger | Levensgenieter 


Redactie: Nancy Geijssen 

De kracht van rooskleurig denken

Intuïtie of Instinct?

  • Wat een droevig nieuws Caspar, gecondoleerd.
    En bedankt voor de tekst hierboven. Ik hoop je weer te zien als de roos weer open gaat. Alle liefs en take care,
    Sophie

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >